עוד לא התחלתם את שנת הלימודים בגן/מעון/בי"ס, הילד עוד לא התרגל למקום החדש וכבר נופלת עליו "צרה" חדשה - החגים.
חגי ישראל מאז ומתמיד היו מעורבים בשמחה ובעצב. שמחה על החופש מהעבודה ורגשות של עצב, כעס,תסכול על המטלות המשפחתיות ועודף החופש לילדים.
אז איך צולחים את החגים עם ילדים צעירים ועדיין שומרים על השפיות ההורית?
נתחיל מהקל אל הכבד.
ימי החופש הרבים בחגי תשרי הינם דבר אשר צריך להיערך אליו (כמו לחופש הגדול). תכננו לכם את הימים מראש על מנת שתוכלו לענות מהחופש וכדי שילדיכם ידעו לקראת מה הם הולכים. ילדים אינם אוהבים הפתעות (לרוב).
ביקורי משפחה - החגים הינם זמן טוב (או לא) לקשרי משפחה. אתם נוסעים למשפחה המורחבת או המשפחה מגיעה אליכם, בכל מצב חשוב להכין את הילד הצעיר למפגש הצפוי לו. (כמות גדולה של אנשים אשר חלקם אולי פחות מוכרים, מקום לא מוכר. חשוב לקחת אתכם משחק שהילד אוהב בכדי למנוע מצבים של "משעמם לי" או פשוט כדי שהילד ירגיש בטוח במשחק המוכר לו. (סוג של חפץ מעבר).
אוכל - זהו אחד הנושאים הרגישים לנו, ההורים. באם אתם מוזמנים לארוחה או מארחים בביתכם - דאגו לכך שהילד יאכל לפני הארוחה החגיגית. כאשר הארוחה מלאה באנשים נוספים או נערכת במתכונת שונה או מקום אחר- הרבה מהילדים לא אוכלים כפי שהם רגילים. הם אוכלים מעט מאוד יחסית ורצים הלאה לפעילויות שמעניינות אותם יותר. עודף הגירויים אליהם הם נחשפים בזמן הארוחה (סוגי מאכלים,צפיפות,ריחות...) גורם לא פעם לחוסר סבלנות ואי שקט אצל ילדים צעירים. (וגם אצל הוריהם).
ממתקים - גם אם הינכם מקפידים מאוד על אי אכילת ממתקים וג'אנק פוד, לא תמיד תוכלו למנוע את זה מהילד. כאשר יש הרבה אנשים (סבים,סבתות,דודים,דודות,חברים חברות..) וכל אחד מגיע ממקום אחר ועם השקפת עולם שונה ולפעמים כדי לשמור על "שלום בית" יש צורך להבליג. אי לכך- דאגו שהילד יאכל טוב לפני כן ואמרו לו שמותר לו (לפנים משורת הדין) לאכול ממתק אחד או שניים ולא יותר. כלומר אל תוותרו לגמרי על עמדתכם ודרככם אך אפשרו לחג לעבור בשלום ולילד להרגיש שהוא לא יוצא דופן או מפסיד משהו.
שינה- מכיוון שארוחות החג וכן הביקורים מתארכים כמעט תמיד מעל המשוער- השתדלו לאפשר לילדיכם את מספר שעות השינה שהם זקוקים להם. דבר ידוע הוא שילד עייף הוא ילד בוכה/מציק/אוכל יותר מדי.. בערב החג השתדלו להשכיבם לישון שנת צהריים מאוחרת על מנת שיוכלו לעבור את הערב בקלות. במקרים של נסיעות ארוכות, השתדלו לתכנן את הנסיעה בשעה שהילד ישן כך הוא ירוויח את זמן השינה שלו או את חלקו במהלך הנסיעה ויגיע ערני להמשך היום.
מתנות- כן כן בכל חג יש מתנות. אפשרו לילד לפתוח את המתנות ולאחר ההתלהבות הראשונית אני ממליצה לדלל קצת את המתנות. לפעמים מעודף המתנות ומעודף התרגשות הילד לא מצליח לשחק/להתמקד המשחק אחד וקופץ ממתנה למתנה. עזרו לו. שימו חלק מהמתנות בצד ובעת הצורך החליפו ביניהן.
סעו בזהירות - נסיעות עם ילדים הן אף פעם לא קלות ופשוטות. קחו משחקים לדרך. המציאו משחקים בזמן הנסיעה , ואם יש צורך עשו הפסקות בדרך.
שיהיה חג שמח לכולם